...

Se crede în mod eronat că forța creatoare a omului este gândul. Gândul este un element din procesul de creație, al doilea, primul fiind emoția și ultimul fiind acțiunea.

Dar mai întâi, ce este gândul și care sunt funcțiile sale în procesul creativ?

Imaginați-vă gândul ca fiind un laser, emoțiile fiind forma pe care acest laser o decupează din infinitul ocean de potențialități, iar acțiunea, procesul de materializare a acelei forme.

Gândirea este o funcție, gânditul este procesul, iar gândul este elementul acestui proces.

Dacă observați atent, un gând nu este niciodată singur. Acele dendrite reprezentate în neuroni, fiecare cu sinapsele sale, sunt reprezentarea fizică a acestei funcții numită gândire și a procesului său.

Un gând este compus din mai multe elemente; informații percepute prin mecanismele noastre de percepție senzorială sau parasenzorială, preexistente în acest ocean nevăzut de potențialități. Acestea sunt fie deja ordonate într-o formă de sine-stătătoare prin intermediul unor procese precedente de creație (adică dorite-gândite de alții înainte), fie neexplorate încă, rămase în stare latentă de pură potențialitate, care vor servi ca elemente creațiilor viitoare.

De exemplu, când vă gândiți la o mașină, aceasta avea deja o formă de sine-stătătoare pe care alte procese de gândire anterioare gândirii voastre i-au dat-o.

Încercați acum să adăugați voi ceva non-existent acestei forme, să vedeți că nu puteți. Dacă vreți să-i adăugați aripi pentru a o face aerodinamică, aripile sunt, la rândul lor, o formă  deja „inventată” de cineva înaintea gândirii voastre. Iar aici putem vedea cel mai bine cum gândul, ca laser, decupează forma pe care emoțiile o cer.

Pentru a inventa „aripi”, inventatorul a trebuit să aibă alte reprezentări ale acestora. Fie că s-a inspirat de la pasările zburătoare, fie că s-a inspirat de la imaginea îngerilor sau a inscripțiilor antice ilustrând ființe și obiecte „înaripate”, ideea în sine nu-i aparține! Existența unor apendice adăugate unui corp pentru a servi o altă funcție decât corpul, a fost deja „gândită” înainte. Ideea deplasării, atât terestre, prin intermediul picioarelor sau roților, cât și aeriene, la fel. Forma aripilor pentru inventator nu servea decât scopului, funcției acestora: a putea zbura. Ideea de zbor, chiar dacă deja existentă, nu a fost până atunci posibilă omului. Deci dorința omului de a zbura precum păsările, îngerii sau ce mai vrem noi, și sentimentul de libertate pe care zborul îl reprezintă – adică emoțiile – sunt matricea creatoare a acelui „ceva” în jurul căruia apoi procesul de gândire va trebui să decupeze, să extragă din acest câmp de potențialitate infinită toate elementele necesare pentru a-i da contur, ca apoi aceasta să poată fi materializată în urma acțiunilor necesare.

De exemplu, în funcție de cât de mult îmi doresc să zbor(de intensitatea emoției stând la baza acțiunii), voi depune eforturile necesare sau nu, voi fi dispusă sau nu să plătesc prețul cerut, să investesc o muncă asiduă, să fac sacrificiile necesare și să continui în ciuda adversităților.  Primul dușman al inovației este invidia altora care recunosc măreția obiectivului, dar pentru că nu ei au fost cei care l-au „gândit/inventat”, și pentru că această nouă formă de gândire le expune limitările, vor face absolut tot ce le stă în putință, conștient, semi-conștient și inconștient pentru a-i dejuca planurile.

Este ce se întâmplă de secole în lumea noastră. Fie prin acte directe, fie doar prin ridiculizarea sau persiflarea unei noi idei, fie prin izolarea proponentului de către societate prin ignorarea ideilor sale și punerea în față și avantajarea altor curente aparent „inovatoare” dar care nu le răstoarnă paradigma și status-quo-ul, această adversitate a majorității, mai ales a celor care au ajuns datorită acestei paradigme limitate la putere, fie ea religioasă, politică sau în mass-media, este arma secretă care a menținut și menține umanitatea subdezvoltată.

Noi nu avem nevoie de asupritori pentru a ne controla și menține într-o stare de ignoranță răufăcătoare, pentru că o facem foarte bine singuri! Despoții și figurile publice ajunse „în față” (mass-media inclusă), nu sunt decât personalitățile alese de mulțime prin votul lor de apreciere și susținere a cuiva care îi reprezintă cât mai fidel. De-aia discursul populist al celor ajunși „sus” începe întotdeauna prin mângâierea vanității mulțimii care i-a pus acolo: „Sunt un român adevărat care-și onorează și promovează datinile strămoșești.”

„ Sunt patriot. Tot ce fac este pentru țara și neamul meu.”

„Trebuie să revenim la datinile ortodoxe.”

„Trebuie să ne menținem identitatea națională.”

Slogane populiste care nu fac decât să inflameze venele pe gât ale proclamatorilor și să valideze stagnarea (sau regresia) inteligenței maselor prin propriul exemplu.

Iar pe lângă astea, avem discursurile culturale care tot în trecut ne poartă. Zile dedicate, emisiuni, cărți și dezbateri la nesfârșit cu interpretări și analize ale vieților artiștilor și vizionarilor… din trecut!

Ignorați, persecutați, discreditați sau tratați ca niște paria în timpul vieţii, educați în străinătate pentru a-și putea dezvolta talentele și a fi recunoscuți, odată morți (în general singuri, printre străini), au devenit stindard național. Eminescu, Eliade, Brâncuși, de exemplu, slăviți până la cer acum că nu mai sunt printre noi, au fost interziși, marginalizați, chiar persecutați, să nu mai spunem, aleși membri ai Academiei Române, postum!  

De ce? Pentru că valorile, pentru a fi recunoscute, trebuie mai întâi să moară, după datina străbună, „să moara capra vecinului mai întâi”. Adică, „mori tu primul, să nu-mi eclipsezi mediocritatea, caci dacă eu nu pot și nu știu, nimeni nu are voie!” Sau „cu ce ești tu mai specială decât mine?” cum mă întreba cineva de curând…

Aportul tuturor revoluționarilor conștiinței umane, inclusiv al lui Isus, a fost recunoscut după ce și-au dat duhul (sau au fost omorâți), ci nu în timpul vieţii lor. Ori ei pentru asta veniseră. Să ajute mulțimea să avanseze prin noutatea ideilor și a formelor lor de expresie pe care le aduceau contemporanilor lor. Nu posterității, nu trecutului!

Nu ne simțim amenințați de ideile unui mare gânditor din trecut, de filozofiile budiste de acum trei mii de ani sau de viziunile și mesajele divine primite de alți oameni din trecut, pe care postum i-am făcut „sfinți”. De ce? Pentru că le citim în taină, ba chiar le „împrumutam” făcându-le ale noastre, iar ei nu mai sunt printre noi pentru a ne servi de oglindă, pentru a scoate în evidență diferența de nivel între ei și noi! Gustând din elixirul măreției lor, ne trufim în lume cu calități care nu ne aparțin, cu expresii, cu idei care, dacă ei ar mai fi în viață, și mai ales dacă ar fi cunoscuți, ne-ar demasca plagiatul.

De-aia omul e în urmă și de-aia fiecare geniu și vizionar venit pe lume cu aceeași misiune de a deschide ochii mulțimii la alte posibilități, vor fi tratați ca până acum, împinși în obscuritate, ținuți în ea până când generația lor, împreuna cu ei vor trece dincolo.

Atâta timp cât vor fi în viață, vor fi o continuă amintire a acestui proces de sabotare a progresului uman, o oglindire a mediocrității, și ca atare, o demascare a structurii care o menține. De-aia marii iluminați au trăit în precaritate, majoritatea murind pauperi. Pentru că a le recunoaște geniul și inventivitatea în timpul vieţii va crea acea invidie, acea discordanță între gândirea de masă și excepția ei. Un ignorant a fost și este în continuare bine remunerat în comparație cu geniile. Singurii creatori care nu au murit de foame au fost cei ale căror invenții puteau fi folosite la a crea arme sau medicamente – adică, bani și control global. Ceilalți, au supraviețuit dacă au acceptat să fie lacheii aristocrației sau ai cercurilor burgheze cu legături politice. Un fel de prostituare împotriva căreia Brâncuși s-a revoltat, iar căreia Enescu i-a căzut victimă, doar pentru a muri și el, în cele din urmă, abandonat, în mizerie printre străini.

Revenind la puterea creatoare a omului, dorința de a crea, de a descoperi și a se extinde dincolo de ce a fost conceput până acum este ingredientul de bază. Forța creatoare a unei lumi dezvoltate, sau cea care împiedică progresul, este întotdeauna emoția din spatele gândului, care duce apoi la faptă.

Deci puterea de creație a omului stă în dorința sa de cunoaștere, de extindere dincolo de ce exista deja, iar puterea de distrugere (stagnarea oricărei rase duce la autodistrugerea ei în cele din urmă), în invidia și dorința de putere și control asupra altora, în menținerea unui statut de superioritate superficială, care ar dispărea odată cu schimbarea valorilor pe care a fost clădită.

Ceea ce omul nu știe însă e că puterile sale creatoare sau distrugătoare transcend granițele acestei vieți.
Dar ăsta e un alt subiect, pe care îl vom dezbate în cursul taberei de pe 12-17 august 2019 „Descătușează-ți puterea sacră, schimba-ți viața, schimbă lumea!”

Detalii tabără:

Tabără de dezvoltare personală & evoluție spirituală

Valea Neagră, Siriu

12-17 august 2019

înscrie-te aici

Data limită de înscriere:

“Early Bird: 20 iunie 2019 – 550 € plata integrală
“Late bloomer”: 10 iulie 2019 – 695 €

Aceasta tabara face parte din primul modul de calificare în Consultant International CWS Coaching*
Certificat „Educator în sănătatea preventivă Nivelul 1”.

Vindecare, cunoaștere de sine, transformare, evoluție spirituală

Câteva exemple de rezultate:

Boli vindecate (cu probe medicale) în 8 săptămâni prin Metoda CWS Coaching*:

Depresie cronică bipolară
Atacuri de panică si anxietate
Schizofrenie
Diabet 2
Colesterol
Tensiune arterială
Ganglioni tiroidieni
Scleroza in plăci- recuperarea mobilității membrelor paralizate
Obezitate – pierderea a 18 kg în 8 săptămâni
Stres post-traumatic
Repararea țesutului pielii semi-cangrenate în urma ulcerului diabetic

Rezultate pe plan uman

Recăpătarea încrederii în sine, a respectului de sine și dezvoltarea unui nou set de valori
Îmbunătățirea relațiilor cu copiii
Împăcarea cuplurilor pe cale să divorțeze
Despărțirea în condiții amicabile și fără suferințe de nici o parte atunci când cuplul a ajuns la punctul final
Împăcarea membrilor familiei după zeci de ani de feude
Îmbunătățirea relațiilor la serviciu si avansarea in cariera
Începerea de noi studii și afaceri, reconversiune profesională
Transformare personală totală

Vino cu noi în această tabără în care te vei descoperi așa cum nu te-ai cunoscut niciodată!
Vino să înveți cât de repede te poţi vindeca și transforma (avem probe medicale, testimoniale ale oamenilor de știință, medici).

Dacă ești terapeut, medic, învață cum să îți ajuți clienții să se vindece în timp record prin Metoda CWS Coaching*.
Dacă ești dascăl, învață cum să obții rezultate neimaginate cu copiii și părinţii.

În timpul acestei tabere, Graţiela vă va oferi noi învățături, va împărtăși studii de caz și exemple, vă va învăța cum să vă redescoperiți și reînnoiți pe toate planurile astfel încât să vă transformați nu doar în această viață, dar să ieșiți din ciclul de reîncarnări limitante în care ați fost ținuți până acum.

• Învățați cum se formează gândurile și emoțiile și cum să le folosiți conștient pentru a crea realitatea dorită
• De ce Legea Atracției nu vă ajută și cum să treceți de la stadiul de recipienți nevoiași la cel de creatori conștienți
• Cele 4 corpuri și hrana lor pentru o viață sănătoasă, relații armonioase și pentru autovindecare
• Rolul și funcțiile creierului și cum ne dezvoltăm plasticitatea cerebrală pentru a preveni bolile degenerative devenite o epidemie (Parkinson, Alzheimer etc.)
• Diferența între creier și minte și diferitele niveluri ale minții
• Coerența celor trei creiere: creier intestinal – creier cardiac – creier cerebral și importanța lor în metabolizarea și somatizarea informațiilor din mediu
• Ce este cu adevărat regresia, rolul reîncarnării și pericolele ideologiei karmice
• Hipnoza Transdimensională CWS®  – diferitele niveluri de transă abordate într-un mod unic, revoluționar. Veți învăța că ceea ce numim „conștient” este de fapt un nivel de transă densă din care această tabără va avea rolul de a vă trezi.

Este necesar înaintea taberei să citiți cartea Conversații cu Sinele. Comenzi pe Libris.ro, LibrariaAtlas.ro

Dezvoltare spirituala

Inclus:

G.R. Aromatherapy

Pensiune cazare camera regim “shared occupancy” + masa 350 RON
Bucătăria este pe baza de produse naturale ale gazdelor (produse lactate, vegetale, păstrăv proaspăt).
Vom învăța să gătim hrana energetică vindecătoare. Detalii la înscriere.

Ne interesează persoanele dinamice, în special cu studii superioare dar nu numai, care doresc să investească și să se implice la nivel național și internațional la crearea de programe și centre de cercetare și dezvoltare umană, să devină membrii activi CWS*.

Condiții înscrieri – date limită:

Data limita de inscriere:

 

“Early Bird: 20 iunie 2019 – 550 € plata integrală

“Late bloomer”: 10 iulie 2019 – 695 €

12-17 August 2019 6 zile, 5 nopți

Procesul de înscriere:
1. Solicitați rezervarea locului scriindu-ne la: getwisernow0@gmail.com; info@gratielarosu.com
2. Primiți de la noi detaliile contului de plată (plata se face în Euro)
3. Odată plata efectuată, ne trimiteți copia ordinului de transfer bancar
4. Odată plata recepționată, primiți confirmarea înscrierii împreună cu documentația de pregătire pentru tabără, pe care o completați și ne-o trimiteți până cel târziu 30 iunie (15 iulie pentru “Late bloomers”) 2019.

înscrie-te acum

Error: Contact form not found.

Nota:

Intarzierea înscrieirilor atrage dupa sine posibilitatea ca locatia sa trebuiasca sa fie schimbata. Fiind perioada de varf, cabana poate sa nu mai fie disponibila in intregime sau chiar de loc. In aceasta eventualitate, vom tine tabara la o locatie disponibila, in conditii asemanatoare.

© Grațiela Roșu 2019

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.