...

Așa cum am scris în cartea Conversații Cu Sinele, Dumnezeu, Conștiința Și Existența Revelate, avem patru corpuri, sau învelișuri: corpul fizic, corpul mental, corpul emoțional și corpul spiritual.

Fiecare dintre acestea au nevoie de hrana lor specifică.

Corpul fizic are nevoie de nutrienții găsiți în mâncarea pe care natura ne-o oferă, de lumină și de întuneric pentru repaus și autoreglare; de apă, de mișcare, de îngrijire periodică.

Corpul mental are nevoie de autodesăvârșire, de a învăța și analiza noi informații continuu; de reflecție, meditație, introspecție; de cultură, muzică, artă, lectură; de activitate și de repaus.

Corpul emoțional are nevoie de hrana sa energetică: de iubire, afecțiune, apreciere, de caldura sufletească emanată de acestea, de încrederea în sine și de sentimentul de a fi util.

Corpul spiritual are nevoie de hrana sa energetică: de sentimente înalte ce depășesc interesele proprii, de unitate, de pioșenie, modestie, reverență, de a ieși din capcana iluziei materiei, a corpului fizic și a nevoilor sale grosiere, sex (a vedea videoul “Sexul și dragostea”), mâncare grea, băutură, obiceiuri urâte, violența, ura, ranchiuna, invidia, manipularea etc. și de a ne înălța spre Sine, sau Dumnezeu, cum vrem să numim Sursa din care cu toții provenim.

Indiferent de boală sau problemă, acestea se formează înainte de toate în corpul spiritual, deoarece acela este mediul în care totul este generat și unde totul se întoarce în acest ritm de du-te-vino al vibrațiilor noastre. De acolo coboară și se manifestă în corpul emoțional, dându-ne anumite stări, care la rândul lor se manifestă în corpul mental în gânduri, iar acestea, la rândul lor se manifestă fizic în corp prin cascada de reacții chimice produse de acestea.

Să luăm exemplul clasic al anxietății. Persoana simte existența a ceva pe care nu-l poate vedea sau identifica. Acesta este corpul spiritual care încearcă să comunice celorlalte, însă mesajul este blocat de nivelul de conștiință scăzut al persoanei. Din cauza acestei separări între spirit și materie, corpul emoțional nu are de unde primi informații exacte cu privire la ceea ce simte și nu are alte informații cu care să compare evenimentul decât cele similare din trecut. Cum este vorba de necunoscut, acesta este preluat de către corpul mental și tradus în același cod pe care mentalul l-a dat necunoscutului: frica. Acest mesaj este apoi codificat în „pericol” și transmis corpului fizic, care la rândul lui are un set de reacții precise pentru a face față situațiilor de pericol: „luptă sau fugi” descoperit în anul 1920 de către fiziologul Walter Bradford Cannon.

Amigdala, partea creierului care contribuie la procesarea emoțiilor, transmite semnalul de alarmă hipotalamusului. Acesta comunică cu restul corpului prin centrul nervos autonom responsabil cu funcțiile fizice involuntare: respirația, batăile inimii, tensiunea arterială, constricția sau vasodilatarea principalelor vase sanguine precum și a unor mici compartimente în plămâni numite bronchiole.

Sistemul nervos autonom are două componente: sistemul nervos simpatetic – care acționează precum pedala de ambreaj în stările de stres, pompând un surplus de energie pentru a face față pericolului fie prin a fugi, fie prin a lupta, și parasimpatetic, care acționează precum frâna, ajutând corpul să-și reintre în echilbru după trecerea pericolului.

În cazul stresului, sistemul simpatetic transmite glandelor adrenale mesajul de a secreta o doză superioară de adrenalină și norepinefrină în sânge. Adrenalina augmentează circulația sanguină, bătăile inimii, cauzând eliminarea glucozei din sânge și a grăsimilor care sunt instantaneu transformate in energie. Norepinefrina dirijează circulația sanguină cu prioritate înspre părțile vitale și mușchi. Dacă stresul persistă, o a doua faza ia loc: generarea cortizolului. Acesta suprimă pentru moment funcțiile care nu sunt necesare a face față pericolului: sistemul imunitar, digestiv, reproductiv, intestinele și vezica.

În medie, aproximativ treizeci de hormoni sunt secretați în timpul unui stresor declanșator de reacții „luptă sau fugi”.

În cazul unui periculol real, suntem dotați cu toate mecanismele necesare pentru a supraviețui. Prin efectuarea acțiunii (luptă sau fugă) pentru care corpul a fost pregătit, consumăm excesul de energie creat. Sarcina a fost finalizată (scăpând de pericol), urmată de recăpătarea suflului și de celebrarea victoriei de a fi rămas în viață, finalizând această eliberare de substanțe chimice pentru supraviețuire cu o eliberare de substanțe chimice pentru recompensă: endorfinele cu sentimentul euforic oferit de o finală câștigătoare.

Stresul de zi cu zi este o repetare a primei etape a unui pericol perceput, fără finalizarea întregului proces genetic. Corpul nostru este atât de bine făcut încât știe succesiunea răspunsului „luptă sau fugi”. Deoarece majoritatea stresorilor sunt percepuți intern, nu este posibilă o consumare externă a acestui exces de energie. Prin urmare, ajungem la o cascadă hormonală care continuă să se amplifice de-a lungul timpului fără o descărcare reală. Astfel, nivelul cortizolului devine toxic, suprimând sistemele imunitar, digestiv, reproducător, intestinele; mușchii rămân crispați, acumulând acid lactic, ducând la dureri și la deteriorarea lor. Nivelul de zahăr și grăsimile secretate continuu se transformă în diabet și obezitate; tensiunea arterială, inima precum și vasele sanguine au de suferit. Deci, dintr-un mecanism menit să ne salveze viața, a devenit o amenințare a ei.

Acesta este cel mai bun exemplu pentru a înțelege cum ceea ce percepem la nivel non-fizic se traduce la nivel fizic, generând toxicitate și boli.

Cum fiecare experiență este memorizată la nivel celular, un singur gând, o melodie, o persoană, un miros etc. amintindu-ne de o astfel de situație, declanșează, la rândul ei, altă cascadă chimică, totul continuând într-un bulgăre de zăpadă nociv.

Adăugați acestei toxicități poluarea, mâncarea și apa tratate cu tot felul de chimicale. Sistemele imunitar si digestiv sunt compromise. Colonul devine din ce in ce mai leneș, excreția rezidurilor este lentă, ficatul devine tot mai taxat, metabolismul este încetinit. Trăim, de fapt, într-o stare de supraviețuire. Nu este de mirare că nu vă puteți vindeca, pierde kilogramele sau avansa practica spirituală.

Odată ce corpul fizic devine toxic, este semn rău! Înseamnă că ați ignorant de mult semnalele de alarmă date de primele trei corpuri (spiritual, emotional, mental).

Adăugați acestei toxicități traumatismele acumulate din copilărie, lipsa iubirii, a înțelegerii, a aprecierii la justa dumneavoastră valoare, ranchiuna generată de lupta pentru supraviețuire, invidia generată de cei care par să le aibă pe toate, care sunt dornici să ne scoată ochii cu ele, sentimentul de rușine de a nu fi reușit „la fel ca ceilalți”; țigările, cafelele, alcoolul sau dulciurile (sau drogurile) folosite pentru „ a ne ajuta să facem față”; lipsa de somn reparator care produce altă cascadă hormonală; chemtrailurile, poluarea energetică și electronică… Cred că ați înțeles.

Putem noi să luăm vitaminele lui pește, să facem tot felul de tratamente și terapii, dacă „the output doesn’t match the input”, dacă ce intră nu iese, și mai ales dacă ce intră și rămâne este toxic, vom suferi.

Cum corpul fizic este în general singurul de care marea majoritate este conștientă, și cum prin acesta se manifestă toate problemele, pe el trebuie să începem să-l detoxifiem. Vom folosi însă toate corpurile pentru a-i facilita detoxifierea, deoarece toxicitatea sa este rezultatul toxicității tuturor celorlate. A ne ocupa numai de corpul fizic fără a schimba „dieta” celorlate corpuri este destinat eșecului. De aceea oamenii fac cure, terapii, tratamente, se simt bine o periodă, după care recidivează sau descoperă noi probleme.

Nu puteți trata boala dacă nu-i adresați cauza. Nu puteți pierde kilogramele dacă nu tratați motivul pentru care ele s-au adăugat. Indiferent ce vă promit „specialiștii”!

Cauza și efectul sunt două lucruri diferite. Depresia, cancerul, boala în general, sunt efectul. Cauza se află în cele trei corpuri subtile.

Cum detoxifiem cele patru corpuri?

Corpul spiritual: prin a realiza că suntem mai mult decât carne și oase, prin a ne deschide spre natura noastră spirituală. Facem acest lucru prin lucrul cu sine, prin căutare, citit pe teme spirituale; prin a renunța la obiceiuri toxice de control asupra altora, de manipulări, de jocuri meschine pentru a ne răzbuna sau a atrage atenția. Trebuie să cultivăm o inimă dreaptă și mai ales, să avem grijă la intentiile din spatele fiecărui act, vorbă sau gest. Intenția este semnul de identificare a corpului spiritual.

Corpul emoțional: Trebuie să facem pace cu trecutul și cu cei care ne-au făcut „rău” de pe poziția lor de supraviețuire; să ne iertăm pe noi pentru greșelile noastre; să ne facem curățenie de primavera în suflet. Ranchiuna, ura, gelozia, nesiguranța de sine, avariția, orgoliul, miciuna, sunt toate otrăvi spirituale și trupești, după modelul stresului mai sus demonstrat.

Regula de bază este: oferiți-vă ceea ce așteptați de la alții, mai întâi – iubire, apreciere, îngrijire, atenție, respect, iar apoi, dăruiți ceea ce vreți să primiți, fără rezerve.

Centrul corpului emoțional este inima, care mediază plexul solar și creierul.

Plexul solar este primul creier, inima al doilea, iar creierul cranian, al treilea. Primul creier preia informațiile din mediu. Este prima noastră legătură cu lumea materială prin legatura cu mama prin cordonul ombilical. Este creierul instinctiv; centrul unde simțim frica și presimțirile, ca atare este cel mai stimulat și afectat de stimuli stresanți.

Inima este creierul afectiv. Este cel mai dezvoltat dispozitiv de citire și interpretare a mediului și cel mai puternic emițător.

Creierul cranian este creierul cognitiv.

Suntem într-o stare de sănătate și armonie atunci când cele trei vorbesc aceeași limbă, când sunt armonizate. Aceasta este ceea ce unii numesc “coerența cardiacă”. Trebuie să existe un discurs coerent între cele trei, și nu doar între inimă și creier, cum spun cei de la Heartmath, proponenții termenului de „coerență cardiacă”, pentru ca informațiile preluate din mediu să fie corect descifrate, evitând interpretările eronate cauzatoare de stres și boală.

În toate cele patru corpuri trebuie să eliminăm vechiul pentru a face loc noului. Să eliminăm intunericul din suflet pentru a face loc luminii. Să eliminam emoțiile toxice pentru a face loc iubirii si fericirii.

Corpul mental, are la rândul său nevoie de curățire prin eliminarea gândurilor sumbre, prin cultivarea unei disciplini de a gândi numai gânduri conducătoare spre armonie. Facem asta prin a hrăni mintea numai cu informații care să ne dezvolte; evităm informațiile cu vibrații joase, televizorul, muzica de petreceri, ascultăm muzică clasică, ascultăm natura, ne ascultăm pe noi în tăcere.

Valabil pentru corpul emoțional și mental: ne îndepărtăm de locurile și persoanele toxice.

Corpul fizic este cel mai ușor de detoxifiat. Eliminăm (sau reducem) zahărul, alcoolul, carnea de porc și de vită, produsele procesate, salamuri, prăjelile în ulei; reducem cafeaua dacă nu o eliminăm, tutunul, prudusele de patiserie, pâinea albă. Folosim carnea albă și peștele. Introducem cât mai multe legume și fructe de sezon, bio. Bem cel puțin 2l de lichide pe zi. Ideal ar fi 1l apă, 1l ceai rece sau cald, neîndulcit.

Planta cea mai puternică pentru detoxifierea sângelui este urzica. Pentru detoxifierea ficatului este păpădia, rădăcina, tulpina și florile. Putem face smoothie sau un velouté din ambele folosind zeama din fierberea lor ca ceai sau tonic rece. Putem păstra zeama 2-3 zile într-o sticlă la frigider (nu plastic!).

1-2l de zeamă de urzici pe zi timp de trei săptămâni este ideal. Mai mult, și mai bine, intercalat cu 2-3 ceaiuri de păpădie pe zi.

Urzica este si foarte încărcată în fibre, deci extraordinară pentru diabetici și cei care vor să slăbească.

Am ajutat la vindecarea diabetului de tip 2 în două luni, cu pierderea a 18 kg fără cură de slăbit, colesterolul scăzut la normal, trigliceridele de la 4.29g/l la 0.95 numai prin programul meu de educare psiho-spirituală implicând trei faze: terapie, educație și detoxifierea simultană a celor patru corpuri.

Pentru cel puțin o săptămână mancăm foarte lejer, numai natural, crud dacă se poate și cât mai verde. Smoothiurile sunt de nelipsit, ca mic dejun sau între mese. Sfecla roșie, morcovul, țelina, urzici (fierte), păpădie, ghimbir, toate la un loc sau doar unele, cum puteți și vă place. Adăugați o lingură de spirulina pudră.

Ideea este că trebuie să ne detoxifiem periodic pentru a elimina bagajul toxic acumulat și a ne permite a avansa. Acesta este rostul posturilor pe care religia le-a deturnat apoi.

Cu toții am avut greutăți și suferințe în viață și toți avem nevoie de ajutor specializat pentru a ne elibera de cătușele noastre emoționale. Regii, oamenii politici și „bogătașii” au avut dintotdeauna o armată de specialiști și consilieri. Omului de rând, nu numai că i s-a negat accesul la cunoașterea de sine, dar i s-a inculcat sentimentul de rușine în a admite că are nevoie de ajutor și de consiliere, tocmai pentru a-l ține sărac, amărât și fără speranțe, decât cea de a sluji la „stăpân”.

Pentru consultații în vederea unui program complet, mă puteți contacta pe messenger pe pagina Facebook sau pe website la “contact us”.

Pe cei interesați să participe la un seminar în iunie 2019, în care voi adresa toate aceste subiecte pe larg, cu demonstrații pe membrii voluntari din audiență (detoxifierea de traumele din trecut, eliberarea de emoțiile toxice, descoperirea sinelui autentic), îi invit să-mi lase un measaj pentru înscrieri.

Cei care doresc să comande cartea : LibrariaAtlas.ro 

Copyright 2018 Grațiela Roșu CWS Coaching*

 

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.