CWS COACHING* ROMÂNĂ

CONSULTAȚII DE MENTORING ȘI COACHING DE SĂNĂTATE CWS COACHING*

PROTOCOLUL PROGRAMULUI INTENSIV

DE VINDECARE

Ce trebuie să știți înainte de a alege un psihoterapeut, coach spiritual sau specialist în medicina alternativă șcu ce diferă CWS Coaching* de tot ce este „pe piață”

 

1. Cum Decurge Prima Consultație CWS Coaching* 

Prima consultație standard (la distanță sau față în față) este de 3 ore. La început facem primul schimb de emailuri/telefon să facem cunoștință, după care vă voi trimite o fișă pe care trebuie s-o completați și să mi-o trimiteți împreună cu confirmarea plății consultației. Odată primite, vă voi ghida cu întrebări, la care apoi veți răspunde în scris, descriind pe larg problemele pe care doriți să le rezolvați: sănătate, relații personale, carieră, spiritualitate. Totul într-un document word care să conțină cel mult 10 pagini A4, atașat emailului pe care mi-l trimiteți în retur. De acolo decidem calea de urmat: consultație telefonică, video sau email?

Scrisul este în el însuși terapeutic și face parte din toate programele mele. Mai mult decât atât, în scris puteți lua atâta timp cât vă trebuie pentru a vă aduna gândurile și a vă exprima cât mai clar nemulțumirile și problemele cu care vă confruntați.

Așa cum zic clienților mei, o oră clasică de consultație cu un psiholog sau psihoterapeut nu e suficientă pentru a decongela un pui, ce să mai vorbim de a vă da timp pentru a ne cunoaște, a vă ajuta să depășiți jena de a vorbi despre problemele personale unui străin (cât de specialiști am fi noi), ca apoi să aveți timp să intrați în inima problemei care vă frământă, probabil de ani de zile!

Am conceput această formă de terapie și coaching după ani de zile în care am constatat că cele mai bune rezultate le obțineam cu clienții care-mi scriau si răspundeau în scris la întrebările mele din program, pe lângă munca față-n-față și „temele pentru acasă” pe care le dădeam.

Scrisul este una dintre cele mai puternice forme de terapie. Vă ajută sa vă găsiți cuvintele și să puneți un nume fantomelor mentale sau emoționale care vă macină. Punând „negru pe alb”, începeți deja programul vostru terapeutic; prindeți conștiență de ce, și mai ales, cum gândiți. Aveți timp să vă adunați gândurile, să vă găsiți cuvintele… Ați câștigat deja 5-6 ore de consultație față-n-față! Mai ales că dacă vă amintiți de ceva pe care doriți să-l adresați în ultim moment, nimeni nu vă întrerupe: „Ședința noastră de astăzi s-a terminat, ne vedem săptămâna viitoare!” Iar săptămâna viitoare ați acumulat deja o săptămână în plus de viață; alte probleme, alte lucruri de povestit…astfel încât nu ajungeți niciodată să intrați cu adevărat în miezul problemei, să o adresați odată pentru totdeauna, și să-ncheiați subiectul.

Vizitele de 50 de minute sau o oră sunt bune atunci când ați facut curățenia de primăvară în suflet, în minte și în corp printr-un program de dezvoltare personală complet – precum programul meu CWS Coaching* de 100 de ore, și mergeți să vă întrețineți, așa cum mergem la sala de sport sau la cursurile de yoga. Însă ele nu vor adresa niciodată, vă garantez, întreaga voastră poveste de viață, din toate punctele de vedere: fizic, mental, emoțional și spiritual!

Nu pot! De la o săptămână la alta trăiți și acumulați alte gânduri, alte emoții, alte experiențe, iar 50 de minute nu sunt suficiente pentru a „dezgropa morții”, a-i lua pe rând, a le face parastasul, si a ajunge la zi! Doar dacă nu aveți puteri supranaturale prin care să opriți timpul sau să reușiți să adresați fiecare emoție ascunsă (când și cum le veți descoperi, asta e altă poveste!), fiecare credință negativă, fiecare frică și temere, fiecare experiență dureroasă – într-un minut fiecare! Și și atunci…! Odată identificate, trebuiesc rezolvate prin acte conștiente, trebuie să-nvățați și să vă dezvoltați noi obiceiuri de a gândi, mânca, dormi, de a vă trata și de a-i trata pe cei din jurul vostru, pentru a nu recădea în vechile obiceiuri și a avea aceleași rezultate. De-aia oamenii se plâng că „nu a mers” sau „i-a ajutat pe o perioadă, după care problemele au revenit”!

Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă un program complet de educație de sine sau o psihoterapie corectă, imaginați-vă că trăiți într-un castel – atât de mare câți anii de viață pe care i-ați acumulat; câte experiențe ați avut; câte persoane au intrat și ieșit din „castelul” vostru – toate aceste elemente fiind numărul de camere în care nu ați intrat. La asta, adăugați faptul că trăiți încă în el, că nu ați făcut niciodată curățenie, nu ați deschis ușile și ferestrele la camerele alea de-o veșnicie; și încă aveți oameni care se perindă – vin-ies din „castelul” vostru, fiecare lăsând amprentele lor.

Acum imaginați-vă ca v-ați decis să-l puneți la punct. Să-l curățați, însă nu aveți decât 50 de minute pe săptămână, timp în care trăiți în el, oamenii vin și pleacă… La fel ca pân-acum.

Numai curățenia după noi singuri, într-un apartament, la sfârșit de săptămână, ne ia câteva ore… Iar noi avem un castel întreg! Multe uși, mult praf, mulți păienjeni…multă mizerie lăsată-n urmă de cei care-au intrat cu cizmele lor pline de noroi pe covorul nostru persan!

Lucrul cu sinele e treabă serioasă! Cere multă muncă și multă determinare pentru a avea cu adevărat rezultate, nu de lungă durată, ci pe viață!

Pentru că idealul este ca în urma acestui program să deveniți autonomi! Să vă cunoașteți pe față și pe dos, nu să rămâneți dependenți de specialiști. Să le folosiți cunoștințele și înțelepciunea, precum regii și reginele, marii directori, șefii de stat folosesc consilierii în luarea anumitor decizii și ca formă de igienă de viață; la fel cum ne spălăm, ne facem manichiura sau părul, sau cel puțin o data pe an, așa cum întreținem mașina făcându-i schimbul de ulei.

Ieftin, scurt și bun nu există! Ieftin și lung, iarăși nu e bun, că nu face decât ceea ce algocalminul face. Taie durerea. Însă nu adresează cauza (fantomele din toate acele camere nedeschise, și nu face curățenia și zugrăveala!)

Pentru a avea o idee clară a competenței și a resurselor necesare pentru a vă adresa problemele cu adevărat, comparați fiecare emoție negativă (frici, anxietăți, doliu, divorț, vicii, absolut fiecare problemă care vă menține într-o stare de inferioritate sau de boală – fie ea psihică, emoțională sau fizică, cu costul extracției unei măsea de minte cu probleme, cu tratamentul pentru a o vindeca și costul unui implant nou. De tablă sau de aur, alegerea voastră!

Până acum am fost ținuți cu capul plecat: servici-casă-masă-copii – și de la capăt! Lucrul cu sinele a fost luxul celor care ne-au condus. Pentru ei, a avea o armată de specialiști pentru fiecare sughiț era normal. Pentru noi, a fost prezentat ca fiind, fie un lux la care să nu-ndrăznim să visăm, fie ceva rușinos: „Cum? Ai probleme?! Înseamnă că ești slab sau bolnav mintal!”

Am ajuns la a pregăti explorări pentru colonii pe Marte, însă încă ni se pare normal ca alcineva să știe mai bine decât noi ce se întâmplă în mintea și în corpul nostru! Și ne mai mirăm de ce suntem în halul în care am ajuns ca civilizație, să nu mai zic ca țară!

Programele de genul „50 de minute, veniți, discutăm, vedem” sunt bune pentru a crea volumul de clientelă pe lună. Sunt bune pentru copiii sub 18 ani, pentru cei care au lucrat temeinic cu ei și doresc să adreseze anumite aspecte cheie, clar și la obiect. Însă nu vă vor schimba viața și starea de sănătate de unde să deveniți autonomi, să vă dezvoltați emoțional și spiritual și să vă bucurați de viață, așa cum e ea, cu bune și cu rele, fără a mai cădea de sus.

Așa că ce trebuie să rețineți?

1. Am intrat cu toții pe lume fără manualul de instrucțiuni. Până și un fier de călcat are un manual de instrucțiuni, însă omul, ființa cea mai complexă de pe Pamânt (dacă excludem extratereștii), a trebuit să-nvețe din mers, din greșeală-n greșeală, asuprit, manipulat, bătut, umilit, zeflemit, pus la colț și mai ales, făcut să se simtă prost dacă-n cele din urmă începe să-și pună întrebări cu privire la lumea asta de nebuni care merge de-andoaselea.

Așa că toți suntem ignoranți…până nu mai suntem. Adică până când începem să ne luăm în serios și să deschidem abecedarul Sinelui: cine suntem cu adevărat, cum funcționăm, de ce ne îmbolnăvim și cum ne putem vindeca, pentru a transforma nu numai viața noastră și a copiiilor noștri, ci întreaga societate în care trăim și pe care le-o lăsăm moștenire.

Cu toții avem nevoie să-nvățăm aceste cunoștințe de bază, nu numai sub formă de terapie atunci când suntem bolnavi sau când ne lovim de probleme! Ci mai ales ca formă de prevenție, pentru a ne asigura o viață sănătoasă – din toate punctele de vedere! Poți avea corpul unui fotomodel, bani cu găleata și un million de „followers” pe Facebook, dacă simțul moralei, demnitatea, cinstea și omenia îți lipsesc, ești la fel de bolnav ca orice persoană suferind de cancer! Mai rău. Ești precum cancerul, căci genul ăsta de bolnavi lasă decât durere și suferință în urma lor, creând un lanț de boli sociale.

2. Educația noastră psiho-spirituală – fie ea de nevoie, fie ca prevenție, nu este un răsfăț, ci o obligație morală și socială!

Trebuie să ne scoatem din minte că putem să ne comportăm cum vrem, să continuăm în ignoranță, și când dăm de dracu’, să fugim la medici, așteptând ca „statul” să ne vindece! Sau la vrăjitoare, sau alți „vindecători” care dau din mâini, pun degetul pe ici, pe colo, vă hipnotizează, și Voila! Sunteți nou!

3. Adevărul despre ființa umană este încă tabu în cercurile stiinței „reglementate”, așa că nu vă uitați după diplome „recunoscute”, că nu la facultatea de medicină învață omul despre sănătate. Acolo învață despre boală, și numai tăind cadavre.

Medicina alopată are rolul ei, însă când vine vorba de anumite boli, mai ales cele pe care în lipsă de răspunsuri le-au numit „psihosomatice” și cele sufletești (includ în categoria asta și depresia), habar nu au!

Mai mult despre cum creăm bolile în cartea pe care-am tradus-o în sfârșit și în română, Conversații cu Sinele, Dumnezeu, Conștiința și Existența Revelate.

4. Feriți-vă ca dracu de tămâie de cei care vă promit că vă „vindecă” ei! Includ aici radiestezia și toate formele de „vindecare energetică”.

Încercați hipnoza ericksoniană, masajul, ședințe energetice de reconexiune. Nu recomand reiki-ul, radiestezia și orice altă formă pretinzând „să ia” sau să „adauge” ei „ce trebuie” din motive descrise în carte.

Dar mai ales, citiți! Debbie Ford, Deepack Chopra, Eckhart Tolle, Osho, lista este mare… și bineînțeles, Conversații cu Sinele! Nu veți găsi nicăieri informațiile date de către Sursă ca cele din această carte, care mi-a transformat complet viața și a ajutat la transformarea atâtor altor persoane cu care am lucrat.

Mâncați sănătos, gândiți, simțiți și acționați sănătos, cu zmerenie, binecuviință, respect și dragoste față de voi înșivă și cei din jur, și aveți rețeta unei vieți frumoase și sănătoase.

5. Investiți mai mult în voi și în dezvoltarea voastră spirituală decât in haine, mașini, vacanțe de unde să vă mândriți cu niște „selfy-uri”, lăsând Self-ul la fel de sărac ca înainte de-a pleca!

Un program sănătos cu voi trebuie să numere cel puțin dublu în număr de ore pe câti ani de viață aveți. Dacă nu sunteți dispuși să investiți cel puțin două ore pe an de viață, veți rămâne în aceeași stare de inconștiență, victime perfecte ale timpurilor tulburi care urmează!

Pentru cei care doresc să lucreze cu mine, atât online (email, telefon) cât și in programul de weekend aici în Franța, puteți să mă contactați pe email să ne cunoaștem (nu lucrez cu toată lumea, decât cu cei pe care-i simt 100% determinați să se autodepășească, căci lucrez pentru un rezultat, ci nu de florile mărului, indiferent cât ați plăti!). La rubrica Contact Us de pe www.gratielarosu.com.

În funcție de problemele și stadiul în care vă aflați, avem la îndemână o largă „trusă” de instrumente:

  • Email mentoring;
  • Email & telefon coaching;
  • Ambele + programe audio personalizate format MP3 pe care să le ascultați ziua sau seara înainte de culcare;
  • Toate 3 + ședințe video adresând fiecare subiect din emailurile voastre în detaliu, astfel încât să vă puteți întoarce la el de câte ori aveți nevoie (ceea ce nu puteți face odată ședința de 50 min. terminată).
  • Programul meu Master CWS Coaching* este de 8 săptămâni intensive, 100 ore: 40 de ore în direct fie pe email, telefon, față-n-față, restul pentru citirea, analiza și răspunsul la emailurile voastre, cercetarea și prepararea programului, producția audio-video dacă este cazul și suportul în cursul săptămânii între o ședință și alta.

În curând, odată cartea lansată pe Amazon (cam în 3-4 săptămâni, dacă totul merge ca pe roate), voi posta mai multe articole și chiar și videouri în română. Așa că, dacă v-a plăcut această prezentare, dați-o mai departe, și sper să aud ce subiecte doriți să adresez în continuare.

Până atunci, stați la caldurică, fiți cuminți, iubiți-vă și cu Doamne-Doamne-n-nainte!

Grațiela M. Roșu

M.A Hipnopsihoterapeută, Autoare, Specialistă În Medicina Alternativă și Educația în Inteligența Emoțională, Fondatoarea Metodei CWS Coaching* de Dezvoltare Psiho-Spirituală

Simple Contact Form