Acum trei ani am venit în țară să discut cu o casă de editură pubicarea cărților mele. „Românii nu citesc! Piața e foarte mică comparativ cu Franța și alte țări.”

Citind recent un interviu al directoarei editurii Nemira, descopăr cu groază că românul a rămas cu adevărat codaș. Într-un studiu European, România este ultima țară din întreaga Europă la citit, cu o medie rușinoasă de o carte pe an!

Dacă ceva mi-a umplut copilăria și adolescența au fost cărțile. Prietenii și colegii mei citeau, ne întreceam, ne certam pe subiecte filozofice, ne duceam la bibliotecă…Citeam!

Deși acest pericol de imbecilizare este tot mai prezent în viața copiiilor noștri prin programe școlare idioate, profesori mai needucați și mai plini de ifose egotice decât elevii pe care încearcă să-i demoleze, plus Iphone-ul și social media, cei din urmă au măcar scuza tehnologiei. Noi, cei care-am prins vremea comunismului, ce scuză avem? Ne-am plâns că nu ne lăsa Ceaușescu să citim „cărți interzise”, l-am împușcât, ne-am dat cu americanii, ne-am democratizat, bem Cola în loc de apă, ne uităm după bani și profituri mai rău ca cei din bazar, vrem mult dar nu vrem să dăm nimic, dacă se poate, o tot dăm cu „doamne-ajută” și cu posturi și sfinți de crezi că trăiești într-unul din filmele cu Isus pe care ni-l tot dădeau de Paști, iar restul??! „Cu Dumnezeu înainte!”

La citit, românul nu e bun. Cunoștințe, el nu are multe, dar opinii… „să te ferească Dumnezeu”! Numele lui Dumnezeu nu a fost luat niciodată mai în van decât de către poporul român! Cruci și pomeni, posturi zilnice pe Facebook cu Isus, rugăciuni care fac miracole, aduc bogăție sau vindecă, fără a vă mișca de la calculator…

Ce li s-a-ntâmplat românilor?!!

I-a atins virusul American până la măduvă? Nu există combinație mai rea decat a fi cu un picior în Dacia, a tot juca sârbe pe unde se poate cu o mândrie de român greu de egalat, și a conduce Jeep-ul, a arăta ca „celebritățile” XXX și a te comporta ca Trump!

M-am întors din țară cu fiica mea tristă că nu mai regăseam țara aia cu oameni frumoși pe care o lăsasem în urmă. Cu oameni inteligenți cu un simt al umorului ascuțit, oneșți… Nu mai conta ce știi sau ce faci, ci ce afaceri ai, ce mașină conduci, în ce țară exotică ai fost în vacanță, ce haine cât mai scumpe purtai, ce coafură și tratament ți-ai făcut la păr… M-am îngrozit! Dintr-o dată mi-am văzut țara cu ochii străinilor.

„Ce ni s-a întâmplat?!!” L-au dat jos pe Ceaușescu, și de atunci, în loc să urcăm, am luat-o de tot pe miriște. Nu mai există bun simț, respect, majoritatea celor cu care am avut de-a face au încercat pe toate căile să se folosească de mine și serviciile mele, ziua, noaptea, de sărbători, „Doamne ajută, sărut mâna!”, ca apoi să muște mâna care i-a ajutat, și să te mai și insulte, drept „mulțumesc”!

Scriu cu un gust amar și știu foarte bine ce efect va putea avea. Știu că în a fi sinceră tocmai acum când sunt pe cale de a introduce cartea mea cea mai importantă cititorilor români, mi-aș putea semna sinuciderea socială. Dar dacă nu mai există nici un român care să înțeleagă semnalul meu de alarmă și apelul la a se trezi și a se educa, a lua taurul de coarne și a se dezanchiloza, a se înnobila pentru a da o șansă copiiilor și țării, atunci fiecare la locul lui, și nici o pagubă!

Sunt îngrozită de emisiunile de mahala pe care le văd pe internet. Cancanuri în televiziune, cancanuri în politică, în educație, în drept, tot felul de bazaconii de metode și falși specialișți formați pe ici pe colo, care manipulează fără să clipească opinia publică, erijându-se în specialiștii care nu sunt. Tot ce e colorat și spus cu tupeu, este respectat în țară. Îmi pare mai degrabă o țară arabă, deși mă tem să nu-i jignesc.

Și totuși, am în adâncul inimii o mare dragoste față de țara mea și oamenii ei. Undeva în străfundul sufletului, am o convingere aproape oarbă că românul are ceva special, și că, deși a fost orbit și deturnat atâta vreme, el va fi unul dintre cei care se vor trezi și avansa spiritual cel mai rapid. Pentru că ei vor fi cei mai loviți, și pentru că în inima fiecăruia, indiferent cât de puțină carte au până-n prezent, exită o sămânță de genii. Sper să nu mă înșel!

România a tot fost obișnuită de pe vremea comunismului să audă și creadă că e cea mai bună din lume… Încă nu a ajuns să realizeze cât de aproape de adevăr este! Trăim pe un picior de plai dedesubtul căruia curge unul dintre cele mai vechi râuri energetice cosmice. România, Moldova, Rusia, Lituania sunt surori, și în același timp, meterezele energetice ale luptei care a are loc de veacuri; lupte pe care nu le vedem decât ca un ecou prin războaiele, foamea, sărăcia și imbecilizarea sistematică a omului pentru a nu-și realiza măreția.

Dacă vreți să schimbați ceva, închideți televizoarele! Nu mai cumpărați reviste cu „celebrități”. Puținul pe care-l citiți, citiți-l dintr-o carte care să vă învețe ceva ce nu șțiți, nu să va otrăvească mintea și sufletul cu bârfe de mahala, cu funduri dezgolite și mutre refăcute cu bisturiul! Reclamați-vă respectul! V-au modelat opinia astfel încât să credeți că showrile și țigănelile arătate la televizor, crizele și expresiile lor de maidan, viața lor privată și curele lor de slăbire, sunt subiecte care vor duce umanitatea, pe voi și copiii voștri spre noua etapă de evoluție. Uitați-vă-n jur!

Dacă tot ieșiți în stradă, duceți-vă să asaltați posturile de televiziune care v-au adus unde sunteți, care au profitat de suferința umană pentru a vinde după revoluție. Îmi amintesc că nu puteam deschide televizorul fără a vedea la Pro TV o babă violată, sau mai știu eu ce senzaționalism grotesc.

Deveniți ceea ce consumați, atât ca hrană fizică, cât și energetică și mentală.

Dacă tot vreți să țineți post, țineți unul de televizor, mahalagisme, ceartă, bârfă, ranchiună, invidie și atacuri; lăsați biserica și preoții și citiți, cercetați, instruiți-vă în noile descoperiri, cartea mea dezbate toate aceste subiecte din ambele puncte: spiritual și stiințific, însă sunt nenumărate videouri și cărți care să vă deschidă ochii. Nu toți știu ce spun sau spun ce „se vinde”, adică ce vreți să auziți! Eu vă spun exact ceea ce nu vreți să auziți, că nimeni nu e destul de nebun să v-o zică direct. O să adaug în grupul meu Facebook linkuri cu videouri și cărți pe care le recomand. Dar, treziți-vă! Cultivați-vă, căci numai așa schimbați ceva, și numai așa evitați să fiți luați cu totul de valul care vine din Vest, gata pentru „A New World Order.”

Scoateți cinstea și omenia românului ăluia adevărat care mocnește undeva în adâncuri, și puneți-vă pe treabă, că nu mai avem timp! Avem timpuri negre la orizont, și le putem evita numai prin a ne schimba, ACUM!

P.S. Primesc și vă mulțumesc pentru comentarii respectuoase.

Grațiela M. Roșu

Let's make this world a better place!

2 thoughts on “Ce li s-a-ntâmplat românilor?

  1. De-abia astept cartea ta!
    Sunt inca destui oameni in Romania care citesc cu nesat si sunt onesti si nu participa zgomotos la viata sociala, din pacate, as spune. Pare ca nu numai Romania ci intreaga lume este inghitita incet de valuri groase, puturoase de imbecilitate, de dezumanizare, de lipsa de sens…
    As dori sa comand cartea si chiar sa iau legatura cu tine. In februarie caci acum sunt plecata din tara. Multumesc

    1. Multumesc Elena! Sper din tot sufletul! cartea este disponibila pe Amazon, depinde unde esti, UK, USA, Spain etc. o vei gasi. Ai optiunea aici pe site sa comanzi formatul PDF in dreapta sub “CONVERSATIONS WITH SELF” cu mentiunea limbii. Astept sa aud vesti si numai bine 🙂 G.R.

Comments are closed.