Suntem victimele unei lumi nedrepte și superficiale, sau suntem cei care o creăm?

Dacă am fi sinceri cu noi înșine, ne-am da seama că ridicăm la putere monștrii din noi. De la politică până la vindecare și învățăturile spirituale, dacă am arunca o privire cinstită, ne-am da seama că starea în care se află omenirea este oglinda motivațiilor noastre colective.

Indiferent din ce unghi privim omenirea, există un paradox care este împărtășit de toți oamenii: nevoia constantă de schimbare, plăcere și inspirație într-un mod care să nu amenințe status quo-ul, sistemul nostru de credințe, confortul mental și rutina noastră emoțională.

Democrația mult-apreciată a timpurilor noastre nu este altceva decât mijlocul prin care ne exprimăm fața ascunsă. Cu fiecare acțiune pe care o facem, îi votăm la putere pe cei care vor pune în aplicare motivațiile noastre secrete: comoditatea, frivolitatea și lipsa de responsabilitate.

Faptul că avem un Trump la conducerea unei națiuni care era noua stea a Betleemului este doar un simptom natural, precum cel al unui coș pe față ca urmare a toxicității organismului cauzată de consumul de alimente proaste și având ca rezultat un sistem leneș de auto-reglare. Și toți cei care au fost pe o dietă nesănătoasă pentru o vreme vă vor spune că organismul nu va cere altceva decât alimente proaste, și va continua să creeze mai multe coșuri urâte.

„Trebuie să schimbăm sistemul; ceva trebuie să se schimbe!”

Noi suntem sistemul! Noi i-am dat viață prin plăcerile și nemulțumirile noastre. Într-o lume care se mândrește cu exprimarea liberă a voinței, trăim ziua în care mărturisim nașterea copiiilor acestei voințe.

Nu ar exista emisiuni de televiziune dezumanizante și degradante și nici reviste de cancanuri dacă nu ar exista nevoia și dorința umană de murdărie. Nu ar exista Big Pharma, nici falși vindecători și gurus care să vă promită „iubire și lumină”, să vă reconecteze cu răposații sau să vă curețe karma dacă nu ați căuta soluții facile și rapide oferite de alții în timp ce sunteți scutiți de orice responsabilitate și nevoie de schimbare. Nu ar exista nici o agendă de depopulare, nici o putere ocultă care să ne conducă, nici iluminati dacă ne-am exercita stăpânirea de sine, bunul simț și dacă ne-am dedica viața perfecționării noastre continue. În schimb, arătăm cu degetul în timp ce perseverăm în aceleași greșeli, așteptând, meditând și rugându-ne pentru miracole.

Acest paradox devine și mai evident în lumea dezvoltării personale, a spiritualității și a vindecării.

În timpul unuia dintre cursurile mele de medicină alternativă, am fost întrebată de un coleg din ce industrie făceam parte. Surprinsă de întrebarea sa ridicolă, m-am străduit să răspund: „Ăhmm, din nici o industrie, doar dacă nu consideri a ajuta oamenii să se vindece, să crească și să se dezvolte o industrie. În cazul ăsta, aș reduce-o la vindecare.” „Răspuns greșit, draga mea!” mi-a răspuns neimpresionat colegul. „Ești în marketing!” Huh? „Indiferent ce faci, cât de bună ești, dacă oamenii nu-l cumpără, nu contează. Și pentru asta, trebuie să joci după biblia marketingului. „Și care-i aia?” veni întrebarea mea, jumătate enervată, jumătate uluită.

„Trebuie să le spui ce vor să audă și să le dai așa cum le place!” veni răspunsul satisfăcut al specialistului.

Și acest mesaj a continuat să mă urmărească. Participând la unul din seminariile lui Tony Robbins, am auzit același mesaj venind din alt unghi: „Oamenii nu vor să se schimbe sau să se vindece. Oamenii vor să fie distrați, și asta le dau!”

Na poftim! Venind din gura specialiștilor de nivel mondial în motivația umană.

O carte nu este publicată, un film nu este făcut, un remediu, o abordare terapeutică nu sunt recunoscute dacă nu se încadrează în „biblia marketingului”, care nu este altceva decât un codex al plăcerilor și antipatiilor secrete ale omului.

Majoritatea oamenilor nu doresc să se îmbunătățească; vor doar să scape de problemele lor schimbând o iluzie cu alta și lucrând neobosit la nașterea ei. În fiecare zi apare un nou specialist gata să se conformeze așteptărilor voastre: Cum să scapi de stres, supărare, x, y z, în 5 minute. Cum să vă deschideți al treilea ochi, să declanșați kundalini, să vă contactați răposații, ghizii și îngerii păzitori. Cum să faci zece mii de euro pe lună și să câștigi clienții care plătesc cel mai bine. Cum să respiri, cum să râzi, cum să mănânci, cum să dormi, cum să ai o viață mai bună făcând cât mai puțin, dacă nu deloc! Memele de înțelepciune încadrându-se în timpul de concentrare redus al omului modern guvernează ziua pe social media. Cu toate acestea, câți dintre cei care le-au împărtășit s-au așezat să le aplice, să le testeze și să vină cu propria lor experiență a ceea ce au împărtășit?

Toată lumea vrea să fie inspirată, dar foarte puțini sunt dispuși să trăiască într-un mod care i-ar inspira pe ceilalți.

Toată lumea vrea să scape de problemele lor, să devină mai „spirituali”, să dobândească mai multă cunoaștere și putere, atâta timp cât este rapid, cât nu necesită efort și este ieftin. Haideți să recunoaștem; ceea ce vreți este pornografie culturală și spirituală!

Într-o lume care se hrănește din iluzie, spunând lucrurilor pe nume este atât o crimă, cât și o sinucidere, și fiind terapeut și învățător spiritual, sunt conștientă că aceste adevăruri vor deranja mulți cititori și căutători de soluții mai sus menționate.

Da, v-am auzit! Așteptați să vă spun ce vreți să auziți, când vreți să-l auziți și cum vreți să-l primiți. Ar trebui să vă spun numai lucruri „pozitive”. Ar trebui să vă spun că totul va fi în regulă, că ajutorul este pe drumul, că Andromedanii, Pleiadienii, maeștrii spirituali, îngerii, sfinții și Universul vor veni în salvarea voastră. Că sunteți speciali și iubiți „așa cum sunteți”, și să vă ating înțelegătoare pe mână, încurajându-vă să continuați la fel ca până acum, nepierzându-vă credința că energiile bune muncesc pentru a salva omenirea. Că ar trebui să demonstrez amorțeala emoțională a unei stânci și stoicismul spiritual al lui Isus atunci când mă întâlnesc cu necinstea și cu lipsa de valori morale, pentru că asta așteptați de la cei de la care vă așteptați să schimbe lumea, sau cel puțin lumea voastră.

Dar știți ceva? Nu am să mă conformez! Prefer să fiu ostracizată de voi decât de conștiința mea.

Am un mesaj și îl voi livra, indiferent dacă vă place sau nu.

Nu vă așteptați să mă pliez așteptărilor voastre. Dacă ați fi știut ce este mai bine pentru voi, colectiv, nu ne-am afla în starea jalnică în care suntem și nu ați avea nevoie de nimeni să vă vindece, să vă inspire și să vă motiveze. Dacă pozitivismul pufos ar fi fost răspunsul, ne-am întâmpina cu flori, am coace prăjituri împreună și ne-am acorda reciproc ce este mai bun din noi. În schimb, suntem într-o competiție acerbă unul cu celălalt, încercăm să obținem cât de mult putem, de la cine putem, așa cum dorim, iar restul nu mai contează!

Nu sunt în domeniul divertismentului. Nu mă voi da peste cap încercând să vă inspir și să vă motivez cu lucruri pe care doriți să le auziți pe timpul de citire al unei meme. Deși voi continua să le fac și pe acestea, ca o curtoazie, sperând că aceste mici mușcături de informații vă vor deschide apetitul pentru un proces de lungă durată.

Nu voi posta zilnic doar pentru că asta este tendința pe rețelele sociale de a vă menține „interesați” și de a colecta likuri. Voi posta când am ceva semnificativ de spus, iar asta necesită timp și curaj de a trăi durerile vieții, de a înota în burta fiarei, de a găsi modalități de a o înfrânge, zilnic, de a digera lecțiile pentru a vă putea apoi împărtăși rezultatele. Nu am scris, nu voi scrie sau vorbi niciodată din cărți sau împrumutând ideile altora.

Când am ceva valoros a vă învăța și a vă oferi (cum ar fi cărți, seminarii, programe), o voi spune direct, fără a vă ademeni cu trucuri de marketing gen seminarii gratuite online doar pentru a intra în posesia emailurilor voastre, ca apoi să vă inund cu oferte. Nici nu îmi voi cere scuze pentru faptul că munca mea, la fel ca a voastră, trebuie să fie recompensată în mod adecvat.

Iar dacă slujind onestitatea și decența îmi va câștiga medalia de nepopularitate, fie! Cel puțin voi muri știind că am slujit mesajul fără compromisuri și că am trăit în onoare, indiferent de consecințe.

Întrebarea este: Sunteți gata să faceți același lucru pentru a ajuta la schimbarea cursului spre auto-extincție pe care se află umanitatea?

 

Grațiela M. Roșu CWS Coaching*

Autoarea cărții Conversații Cu Sinele, Dumnezeu, Conștiința Și Existența Revelate

Let's make this world a better place!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *